Over Mijn Dak doet het weer

Over Over Mijn Dak

In juni 2019 introduceerden wij Over Mijn Dak, een handige hulp die het heel eenvoudig maakt om laagvliegers en lawaaimakers die over jouw dak komen automatisch bij Schiphol te melden. Deze site communiceert namelijk voor jou met de site van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol. In oktober 2019 kwamen er echter berichten naar buiten dat er een data-lek in de site van BAS zat. Als gevolg hiervan werd de site van BAS een tijd lang offline gehaald en werkte het automatisch doorsturen van klachten via Over Mijn Dak dus ook niet.

We zijn weer terug

Ondertussen is er een nieuwe site van BAS gelanceerd en werkt Over Mijn Dak ook weer. Hieronder vertellen we hoe je Over Mijn Dak kunt gaan gebruiken als je dat niet eerder gedaan hebt. En voor degenen die Over Mijn Dak al wel gebruikt hebben leggen we uit hoe je weer verder kunt gaan met het automatisch indienen van klachten bij Schiphol.

Nieuwe gebruikers

  1. Ga naar Over Mijn Dak.
  2. Klik op “proberen” en zoek op basis van jouw postcode hoeveel vliegtuigen er lawaaiig en laag over jouw huis kwamen in de afgelopen periode.
  3. Klik op “Meld dit soort vluchten voor mij bij Schiphol”.
  4. Als je al een account hebt bij BAS, kun je direct door naar stap 5. Anders klik je eerst op “Maak een bezoekbas.nl account aan”. Deze knop stuurt je naar de BAS site, waar je een account kunt aanmaken. Daarna keer je terug op de pagina van Over Mijn Dak waar je was gebleven.
  5. Klik nu op “Ik heb een bezoekbas.nl account” en gebruik je BAS gegevens om een eigen OMD-account aan te maken en het automatisch melden te starten.

Bestaande gebruikers

  1. Vraag een nieuw wachtwoord aan bij BAS als je dit nog niet hebt gedaan. Wachtwoorden uit het oude BAS systeem werken namelijk niet meer. Je kan dit doen door op deze pagina van de BAS-website op de knop “Wachtwoord herstellen” te drukken.
  2. Login bij Over Mijn Dak
  3. Klik rechtsboven op je naam en ga naar “Mijn informatie” en vul daar je nieuwe BAS wachtwoord in.
  4. Klik rechtsboven op je naam en ga naar “Vlieghinder instellingen”,  vink het vakje ” Stuur klachten namens mij door naar BAS.” aan.

Elke klacht telt!

We roepen iedereen op om Over Mijn Dak uit te proberen en voor hun eigen huis automatisch meldingen te maken bij Schiphol. Het mag dan nu wel Coronatijd zijn, maar de overlast van Schiphol is zeker niet weg. En dat moeten we hard maken met cijfers! Elke klacht telt.

Dit vind je misschien ook leuk...