OZV tegen informateurs: krimp Schiphol enige echte oplossing

Roel Wijnants Reflectie torentje

Op 28 maart stuurde OZV samen met enkele andere bewonersvertegenwoordigingen een brief aan de informateurs met hun visie over wat een nieuw kabinet zou moeten doen als het om Schiphol gaat. Deze visie wordt in zes heldere punten uitgewerkt.

Zo wordt in de brief duidelijk gemaakt hoe groot de overlast is. Tevens wordt onderbouwt waarom het economisch belang van Schiphol en de noodzaak van de hub-functie van het vliegveld steeds worden overdreven. Verder geven we aan dat ook de verwachte verbeteringen door vlootvernieuwing ernstig worden overtrokken. Krimp van Schiphol is de enige echte oplossing. En zelfs die krimp moet wel doordacht en eerlijk worden uitgevoerd. Als dat gebeurt, leidt dat niet alleen tot minder hinder voor de huidige omwonenden van Schiphol, maar komt er ook meer ruimte voor nieuwbouw op plekken waar nu nog te veel overlast van vliegtuigen is.

Dit vind je misschien ook leuk...