Maatschappelijke Raad Schiphol pleit voor krimp bij informateurs

De MRS stelt in haar brief aan de informateurs dat Schiphol op dit moment niet meer de luchthaven iswaar Nederland trots op was. De negatieve effecten van luchtvaart zijn daarvoor simpelweg te groot. De MRS wil dat mensen die in de omgeving van Schiphol wonen een concrete verbetering gaan merken van hun leefomgeving. De uitspraak van de Haagse rechtbank laat ook geen ruimte voor een andere conclusie. De MRS doet daarom de oproep aan de Tweede Kamer en de formerende partijen om Schiphol in omvang terug te brengen
tot een niveau dat past bij de Nederlandse economie en door de omgeving gedragen kan worden. Dit helpt niet alleen de directe omwonenden van Schiphol, maar vergroot ook het vertrouwen in het landsbestuur. Lees hier de gehele brief.

Dit vind je misschien ook leuk...