Minder vlieghinder door krimp Schiphol, of toch niet?

Het provinciebestuur van Zuid-Holland gaat zich inzetten om de vlieghinder boven Zuid-Holland te verminderen. Dit is te lezen in het nieuwe coalitieakkoord, waarin het bestuur aangeeft waar ze zich voor gaan inzetten.

Toch is dit geen garantie dat de vlieghinder afneemt. De nieuwe regering gaat de besluiten nemen over de krimp van Schiphol. In de laatste voorstellen staat dat Schiphol gaat krimpen. Echter, en dat is slecht nieuws voor onze regio, staat er ook in dat de Kaagbaan extra gebruikt moet worden. Doordat de Kaagbaan meer gebruikt gaat worden neemt de vlieghinder in onze regio toe!

We hopen als OZV dat het provinciale bestuur van Zuid-Holland zich dit ook bewust is. Daarom hebben we hen samen met andere bewonersorganisaties uit de regio een brief gestuurd. OZV zal het provinciebestuur van Zuid-Holland herinneren aan hun belofte om de vlieghinder te verminderen.

U kunt zelf ook iets doen! Een mooi moment om de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen door te nemen en ook eens te kijken wat de politieke partijen nu willen met Schiphol en de overlast!

Dit vind je misschien ook leuk...