Steun de rechtzaak

De Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV) en de Staat staan binnenkort tegenover elkaar. In deze rechtszaak eist RBV onder meer dat de Staat zich houdt aan de geluidsnormen van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO).

Op 4 juli zal gekeken worden of RBV voor de omwonenden mag opkomen. Bij een collectieve rechtszaak als deze moet eerst de ontvankelijkheid worden beoordeeld. Later volgt dan de inhoudelijke behandeling van de zaak. Volg de tijdlijn van de procedure op onze website.

Maar eerst moet dus worden vastgesteld of RBV in deze procedure inderdaad voor de belangen van de omwonenden mag opkomen. De voorzieningenrechter in Haarlem en de raadsheren in Amsterdam vinden kennelijk van wel. Om de kans zo groot mogelijk te maken dat RBV namens ons allemaal mag spreken kunt u hen persoonlijk steunen. Wordt medestander en/of donateur!

Later volgt de inhoudelijke behandeling van de zaak. Die moet volgens RBV sowieso minder vliegbewegingen en nachtvluchten tot gevolg hebben.

Dit vind je misschien ook leuk...