Krimp Luchtvaart protest op 5 november

Wij steunen als OZV de publiek toegankelijke actie voor jong en oud, die Krimp Luchtvaart samen met Milieudefensie organiseert op 5 november op Schiphol Plaza. Vandaar dat wij onderstaande oproep van hen hier plaatsen.

Kom ook naar het Krimp Luchtvaart protest!

Starttijd van de demonstratie is 11:00 uur op Schiphol Plaza. Er komen interessante sprekers uit de landelijke politiek en vanuit vlieghinder- en milieuorganisaties. Aansluitend lopen we een protest route naar de plek waar Schiphol voor 1 miljard euro een nieuwe terminal wil laten bouwen. Verwachte eindtijd is ongeveer 13:00 uur. Kom jij ook om Schiphol duidelijk te maken dat krimp de enige route is en de toenemende luchtvaart boven Nederland niet meer acceptabel is? We nodigen je van harte uit om ook te komen, iedereen is welkom!

Naast de herrie die ze produceren zijn Schiphol en KLM ook grote vervuilers, de kwaliteit van de klimaatplannen van beide bedrijven is beoordeeld als onvoldoende. De bedrijven proberen tijd te rekken met oplossingen die nog lang op zich laten wachten en waarvan onzeker is of ze voldoende zullen helpen. 

Wat ons betreft is het simpel. Een snelle manier om Schiphol te laten krimpen, zonder dat de Nederlandse toerist hier last van heeft, is door het hub model af te bouwen. We hebben dat uitgelegd in deze korte animatie. 

Animatie HUB model Schiphol – Krimpluchtvaart.nl

Daarnaast is het van belang dat de klimaat- en gezondheidsschade veroorzaakt door geluid, ultrafijn stof, stikstof, en andere zorgwekkende uitstoot worden beprijsd en de werkelijke kosten door de vervuilers betaald worden. Samen met de klimaatorganisaties eisen wij een eind aan de voorkeurspositie van de luchtvaart.

Kom ook op 5 november, neem al je vrienden mee, samen staan we sterker!

De actie wordt gesteund door:
Milieudefensie Operatie Klimaat, Platform Vliegoverlast, Partij voor de Dieren, Grootouders voor het Klimaat, Fossielvrij NL, Reclame Fossielvrij, Mobilisation for the Environment, Stichting SchipholWatch, Floriande TegenGeluid, De Luchtfietsers, Bond Precaire Woonvormen, SOS-Zaanstreek, Stichting OZV (Omgeving Zonder Vlieghinder) regio Rijn- en Bollenstreek, Werkgroep Red Gelderland, Stop vlieghinder boven ons Zuid-Limburg, Dorpsraad Burgerveen, Vlieghinder Nieuwkoop, Klankbordgroep Minder Hinder Gooise Meren en Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde

Dit vind je misschien ook leuk...