Wat de luchtverkeersleiding niet vermeldt over het nieuwe navigatiesysteem

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Misschien heeft u het gelezen, het bericht dat de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) via innovatieve satellietnavigatie vliegtuigen per 12 augustus jl niet langer via fysieke bakens op de grond, maar met een GPS-signaal van satellieten van en naar de start- en landingsbanen kan laten navigeren. Dit zou onder andere kunnen leiden tot minder overlast voor de omwonenden van Schiphol.

Onze collega-vertegenwoordigers van omwonenden van Schiphol, PVK en SOS, zijn echter van mening dat LVNL hier niet het hele verhaal vertelt. OZV deelt die mening volledig. We voelen ons alle drie hierin gesteund door een artikel van 12 augustus op de site van SchipholWatch. PVK en SOS zetten in een stuk uiteen wat de LVNL niet vermeldt over dit nieuwe navigatiesysteem.

Omdat OZV zich helemaal in dit stuk kan vinden en de beschreven situatie ook een op een geldt voor de onderwonenden van de Kaagbaan in onze regio nemen wij het stuk hier over. We zijn bereikbaar voor meer gedetailleerde informatie over de gevolgen van dit nieuwe navigatiesysteem voor de onderwonenden van de Kaagbaan in onze regio.

Dit vind je misschien ook leuk...