Nieuw meldpunt vlieghinder

Vliegherrie.nl is een nieuwe site waar u overlast door vliegverkeer kunt melden. Meld vliegherrie! is open, transparant en maakt persoonlijke verhalen zichtbaar. De site wil inzicht geven in het leed achter de vliegtuigoverlast.

De site is een aanvulling op de reguliere sites voor klachten over vliegverkeer die worden beheerd door de luchtvaartindustrie zelf of door overheidsorganen die weinig prioriteit geven aan de meldingen. Het meldpunt werd als volgt in het Leidsch Dagblad aangekondigd.

OZV onderzoekt op dit moment of we onze eigen meldingensite, Over Mijn Dak (OMD), waarmee omwonenden automatisch laag overkomende herrieschoppers kunnen melden bij BAS (Bewonersaanspreekpunt Schiphol), kunnen koppelen aan Meld vliegherrie!, zodat uw automatische meldingen in het vervolg ook daar terecht komen.

Tot die tijd is het goed om individuele meldingen van vlieghinder handmatig te melden bij Meld Vliegherrie! terwijl OMD automatisch uw periode meldingen zal blijven doorgeven aan BAS. We roepen iedereen op om enthousiast gebruik te maken van Meld vliegherrie! om aan iedereen duidelijk te maken dat ook in de regio noordelijk Zuid-Holland dagelijks een overmaat aan vliegherrie plaatsvindt.

Dit vind je misschien ook leuk...