Tweede Kaagbaan nog steeds niet van de baan

Een motie in de Tweede Kamer om een einde te maken aan de parallelle Kaagbaan heeft het afgelopen dinsdag niet gered.

Helaas bleek er geen meerderheid in de Tweede Kamer om de reservering voor een parallelle Kaagbaan op Schiphol op te heffen. D66 diende een motie in om de plannen voor de aanleg van de start- en landingsbaan definitief te schrappen. Zolang de reservering van de grond voor een eventuele parallelle Kaagbaan niet vervalt, blijft het zeer wel mogelijk dat we in onze regio niet alleen last blijven houden van het ‘normale’ gebruik van Schiphol en een eventuele algemene groei van het verkeer. Daar bovenop bestaat dan het risico dat ook verhoudingsgewijs meer vliegtuigoverlast van Schiphol onze kant op zal komen.

Lees meer in dit bericht van NH Nieuws.

Dit vind je misschien ook leuk...